Dubieuze praktijken bij Inspectrum, incassobureau DSBFiled under : Uncategorized

Na onze oproep om ex-medewerkers van DSB te laten spreken, hebben we een wel heel dubieus verhaal binnen gekregen.

Zoals al eerder te lezen is geweest op diverse nieuws-sites, zoals op NRC.nl , hanteerde het incasso-bureau van de DSB Bank, Inspectrum omstreden maar geoorloofde methoden.

Zo werkten zij met Actes van Cessie, waarbij iemand die een paar termijnen gemist had, de DSB Bank toestemming gaf voor loonbeslag.

Dat mag op zich volgens de wet, want je kan hier ook onderuit.

Wat echter nog niet naar voren kwam, is dat de incassomedewerkers (die telefonisch een afspraak maakten) en de buitendienstmedewerkers een provisie kregen over elke getekende Acte van Cessie. De incassomedewerker kreeg 6 euro provisie voor elke gemaakte afspraak. Hoeveel de buitendienstmedewerker hiervoor kreeg is ons nog niet bekend.

Ook weten we ondertussen dat er met de incasso afdeling een etentje was georganiseerd in verband met een target die gehaald was voor een aantal vakantiegeldcessies.

Een vakantiegeldcessie was een eenmalige cessie, waarbij de DSB klant ervoor tekende dat het volledige vakantiegeld in één keer naar de DSB Bank ging.

Update: 20 december. We hebben voldoende input en reacties ontvangen over dit onderwerp. Dank voor alle medewerking.4 Responses to “Dubieuze praktijken bij Inspectrum, incassobureau DSB”

 1. JW Alphenaar says:

  Vandaag op RTL-Nieuws gehoord dat Inspectrum nog steeds actief is. Inspectrum blijft de incasso's verzorgen voor de DSB Bank.

 2. Veronique says:

  Hallo mensen,

  Ik zit met een dsb lening in verband met zo een “extra” lening betreffende de zogenaamde aandelen of zoiets waarmee je geld zou kunnen “verdienen” om je standaard lening af te betalen na een paar jaar..

  Helaas, de werkelijkheid is anders, maar ik wil wel van dsb af, Inspectrum incasso heeft met mij een betalingsregeling getroffen. Ik wil eigenlijk het bedrag afbetalen door geld van een familielid te lenen, maar ben bang voor wanpraktijken. Werkt Inspectrum nog voor dsb, want het rekeningnummer is van de perelaer!?

  Vriendelijke groet,

  Veronique.

  • Jan Willem Alphenaar says:

   Voor zover ik begrepen heb werkt Inspectrum nog steeds voor DSB/De curatoren.
   Doordat zij nu voor de curator werken is er wel extra controle.
   Je kunt vragen of ze je, schriftelijk, een voorstel kunnen doen om alles in 1 keer af te lossen. Is wel zo verstandig want de kosten zijn niet gering.

   Succes!

 3. anjola says:

  jepp inspectrum werkt nog steeds voor dsb,
  sterker nog inspectrum is dsb